Fogyás Coachinggal

fogyás coachinggal featured

Fogyókás tanácsadás, online életmódváltó program és fogyókúra blog.

Tudományos kísérletek során arra a következtetésre jutottak, hogy a fogyókúra sikere egyetlen dolgon múlik.

Azon, hogy a fogyókúrázó milyen hosszú ideig és mennyire következetesen tartja magát a fogyókúrához.

Az eredmény független volt attól, hogy ki milyen fogyókúrás módszert, diétát követett. Aki betartotta az előírásokat, az sikeresen lefogyott.

Mégis a legtöbb fogyókúrás program csak azzal foglalkozik, hogy mit egyél, mit ne egyél, hogyan mozogj! Dunát lehet rekeszteni a tanácsokkal, de arról kevés szó esik, hogy ezt hogy tudod megcsinálni. Kiben nem merül fel a kérdés, hogy ne egyek csokit, ha kívánom, hogyan edzek, ha nincs kedvem?

Egyáltalán nem könnyű más étrendet követni mint amit megszoktunk, vagy elkezdeni mozogni. Ha nem sikerül, akkor meg jönnek az olyan gondolatok, mint hogy „akarat gyenge vagyok”„még erre sem vagyok képes”„mindenkinek sikerül, csak nekem nem” és hasonlók.

A fogyókúra másik nagy ellensége a fekete-fehér, más néven mindent vagy semmit gondolkodás. A legtöbb fogyókúrát azért hagyják abba, mert ha ma kihagytam az edzést/ettem egy csokit akkor már úgyis mindegy, az egész fogyókúra így már semmit nem ér, nincs is értelme folytatni. Valami vagy fekete, vagy fehér, nincs átmenet. Ez a fajta gondolkodás az élet más területein is megjelenik, és emiatt gyakran feladunk valamit, vagy bele sem kezdünk, mert ha nem tökéletes, akkor már semmit nem ér. Ez persze nem igaz, éppen ezért fontos, hogy felismerjünk mikor akadályoz bennünket a fekete-fehér gondolkodásmód és változtatni tudjunk rajta.

A fogyókúra sokkal komplexebb dolog, mint csak a helyes étrend és mozgás, a tartós sikerhez fontos egyfajta szemléletváltás és jól jön a segítség a változások beépítéséhez az életünkbe.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hosszú távú eredményt életmódváltással lehet elérni, nem pedig egy rövid ideig tartó fogyókúrával.

Ha mondjuk egy hónapig diétázol de utána visszatérsz a régi életmódodhoz ugyanoda fogsz jutni. Ez olyan, mintha gyalogolnál egy úton, attól, hogy időnként visszafele futsz egy darabig, de utána megint gyalogolsz előre, ugyanoda fogsz jutni.

Az életmódváltás szó sokak számára ijesztően hangzik, mert az olyan végleges, míg a fogyókúra meg pár hét vagy hónap. Könnyebben el tudjuk képzelni, hogy egy határozott ideig máshogy csinálunk valamit, mint hogy örökre. Például, egész máshogy hangzik, hogy próbáld ki hogy egy hétig nem eszel csokit, mint hogy soha többet nem ehetsz.

Fogyás Coachinggal honlap

De mi az a coaching és miben tud segíteni?

A coaching a sportpszichológiából indult, a coach az edző a coaching meg az edző által elvégzett munka.  A coach egy olyan mentális személyi edző” aki segít egy személyre vagy csoportra szabott “edzéstervet” kidolgozni, és azt követni, betartani, valamint támogat és bátorít a változás során.

Ebben az esetben az edzésterv nem tornagyakorlatokat jelent, hanem a cél eléréséhez szükséges cselekvési tervet, mely minden részletre kiterjed, étkezés, mozgás, szokások megváltoztatása, hogyan kezeld a családokat, barátokat, kollegákat ha megnehezítik a célod elérését.

Egyszer megkérdeztek Albert Einstein-t, hogy ha kapna egy feladatot hogyan oldaná meg egy óra alatt. Ezt válaszolta: “59 percig terveznék és 1 perc alatt megvalósítanám”. A coachinggal letudhatod az 59 perc tervezést, mert ez egy olyan gyakorlati módszer, ami segít, hogy kitűzd a céljaidat, megtervezd a jövődet, megvalósítsd a célodat, kihozd magadból a legjobbat.

Fogyás Coachinggal szolgáltatások:

Online Életmódváltó Program: 8 hetes, 40 leckéből álló életmódváltó program, amely összefoglalja az életmódváltás gyakorlati lépéseit.

Fogyókúra blog: ingyenes cikk gyűjtemény a fogyókúráról, diétás ételek, fogyókúrás receptek.

Fogyás Coachinggal céginfo:

Cégnév: Kerekesi Éva E.V.

Cím:  2151 Fót, Tóth Árpád u. 26A

E-mail: info@fogyascoachinggal.hu

Telefon: + 06 30 292 1566

Fő tevékenység: fogyókúra

Weboldal: http://fogyascoachinggal.hu

Értékelés 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Loading...

Értékelés 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...