Válás közös megegyezéssel

válás közös megegyezéssel

Válási mediáció Budapesten.

 

Van, amikor egy házaspár arra a döntésre jut, hogy külön szeretnék folytatni az életüket, el akarnak válni. A válás leggyorsabb, legolcsóbb és lelkileg legkevésbé megterhelő módja, ha közös megegyezéssel válnak el. Ebben tud segíteni a válási mediáció, segít megállapodni a házastársak között a vitás kérdésekben, és írásba foglalja a válási egyezséget.

A mediáció magyarul közvetítést jelent, tehát a válási mediáció annyit tesz válás közvetítő segítségével.

A válási mediáció során a férj és a feleség válási mediátor segítségével, közvetítésével közösen hozzák meg a döntéseket a vagyonmegosztásról, gyermekelhelyezésről/szülői felügyeletről, tartásdíjról, kapcsolattartásról és minden olyan kérdésről, amit szükséges tisztázni a váláshoz, és a válás utáni életükhöz.

Ezeket a döntéseket egy úgy nevezett válási egyezségben rögzítik, amit mind a feleségnek, mint a férjnek alá kell írnia.

Ezt az egyezséget a bíróságra be kell nyújtani, a bíróság elfogadja, és a válási egyezség alapján felbontja a házasságot akár az első tárgyaláson. Ha kiskorú gyerek van, akkor a bíróságnak minimum két tárgyalást ki kell tűznie, akkor is ha a házastársak mindenben megegyeztek.

Válás közös megegyezéssel céginfo:

Cégnév: Murányi Ildikó

Nyitvatartás: előre egyeztetett időpont alapján

E-mail: dr.muranyi.ildiko@gmail.com

Telefon: +36 20 983 5818

Fő tevékenység: mediáció

Weboldal: https://valaskozosmegegyezessel.hu

Értékelés 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Loading...

Értékelés 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...